perjantai 21. elokuuta 2009

Rankkarankkarankka koulupäivä

Aamulla harmaalla taivaalla vellovat pilvimassat lupailivat sadetta ja sälekaihtimen toisella puolella oleva mittari näytti kymmentä astetta. Olimme eilen sopineet tutorien suunnittelukokouksen olevan tänään vessa-aulassa klo.09:20. Minulla olisi tänään ainoastaan yksi oppitunti matematiikkaa iltapäivällä. Reippaana luomakunnan osasena pyöräilin vilpoisessa ilmassa koululle. Viidestä tutorista paikalla oli minun lisäkseni vain yksi. Pidimme kokouksen ja informoimme päätöksistämme oppilaita, ryhmänohjaajaa ja opettajia.

Soitin äidilleni ja lähdimme kaupunkimme suurimpaan ostoskeskukseen viettämään leppoisaa äiti-tytär aamupäivää. Prismasta löysin kanieni sviittiin sopivaa valkoista maalia (38,80 € / 4l) ja telapakkauksen (5,00 €), jolla maalia on sivellintä helpompi levittää suurille pinnnoille. Omaan huoneeseeni ostin hopeisen kehykset (42 x 59 cm, 14,60 €), johon aion tehdä kuvakollaasin ystävieni kuvista. Hienoksi löydöksi osoittautui äitini bongaamat Adidaksen balleriinat kultaraidoilla (49,90 € - 50%). Söpöjen ja sporttisen kenkien sisäpohja on mielettömän mukavaa FitFoamia. Lisäksi kenkien lesti on kerrankin pitkä, mutta samalla kapea.

neulemekko, Only, 19,90 €
lehtikorvakorut, Melrose Avenue, 10,00 $
silkkihuivi, Äidin perintö
nahkavyö, Isän aliupseeriperintö
balleriinat, Aleksi 13, 25,00 €

Kauneusosastolla täydensimme Mavalan ranskalaisen manikyyrin lakkoja Renolla (4,70 €) ja pikakuivattajalla (6,80 €). Peruskasvorasvaksi valitsin jälleen Nivea Visage Youngin (6,80 €), jota tuntuu olevan kaikilla. Ostin viimein ripsentaivuttimen (4,60 €). Vero Modasta löytyi Mexxin tyylikäs, olkaimeton musta mekko (alennuksen jälkeen 32,30 €) ja Mexxin suloinen, lyhythihainen musta jakku (alennuksen jälkeen 54,60 €).

Ostoksien jälkeen ostimme mansikoita ja kanttarelleja ja menimme paikalliseen kulttuurikahvilaan nauttimaan herkulliset croisantit, capuccinot ja italialaiset jäätelöt paahtavassa auringonpaisteessa. Pilvet olivat tiessään ja lämpötila oli kivunnut kahteenkymmeneen asteeseen. Hemtexin alennuskorista löysin vielä suloisen, vaaleanpunaisen verhon kanien sviittiin pehmentämään tulevia sairaalanvalkoisia seiniä.



Vietnamilaiselta torimyyjältä löytyi vielä lisää herkullisia kanttarelleja, sekä tuoreita mustikoita. Myyjä oli ylettömän ystävällinen ja pisti vielä muutaman suuren sienen pussiin hyvää hyvyyttään. Lopuksi hän toivotti hyvät viikonloput ja hymyili koko toimituksen aikana kuin sienien myynti olisi maailman parasta puuhaa. Toiset todella osaavat nauttia pienistä asioista ja taitavat asiakaspalvelun salat. Mieleni muistuivat ihanat ostoshetket Kaliforniassa.

Kampin ruokakaupassa päädyin kerran erään vanhan Idols- tähden, Agnesin, kassalle. Epäkohteliaita kassaneitejä ei ole hankala löytää, mutta hän oli kerrassaan tylyyden huippu. Kaikkea työtä pitäisi arvostaa, mutta tähdenlennoille nousee usen pissi päähän ja he kuvittelevat ansaitsevansa jotakin enemmän. Olevansa parempia ja siksi sopimattomia tavalliseen arkityöhön ja raatamiseen. Kuitenkin kaikki mihin ryhtyy, pitäisi suorittaa niin hyvin kuin kykenee. Erityisesti, jos joku vielä maksaa siitä.

Matematiikan tuntini päälle sattui ykkösten tutustumisiltapäivä, jota olin aamulla suunnnitelemassa. Tapasimme ryhmämme kuvaamataidon luokassa ja leikimme hieman tutustumisleikkejä. Tilanne osoittautui hienoksi tilaisuudeksi rekrytoida oppilaitani minulle äänestäjiksi Nuorisovaltuuston vaaleihin, jotka pidetään 9.9.2009. Aurinko kutsui meitä ulos ja menimme pelaamaan mökkyä uuteen amfiteatteriimme. Sain auringonpistoksen ja loppupäivän päätäni jomotti mukavasti.

3 kommenttia:

-SL kirjoitti...

Vau miten pitkät hiukset!:o :)

Laureate kirjoitti...

*~SL - Voi kiitos! Ihanaa saada kommenttia :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa sulla aivan ihanat hiukset! Kuinka pitkät hiukset on nykyisin? Toivottavasti annat hiusten kasvaa vieläkin pidemmiksi :)