lauantai 29. elokuuta 2009

Elonkorjuunäyttelyn ensimmäinen päivä

Edellisen yön kamalien painajaisten jälkeen heräsin kevyestä unestani helposti. Aamutoimien jälkeen pakkasin Mallan ja Loten autoon ja suuntasin juna-asemalle. Junamatka meni mainiosti lähijunassa ja kuljetuskoppi sai kiinnostuneita katseita.

Tampereelta matka jatkui kymmenien kanien kanssa kohti Kylmäkoskea. Olimme ajoissa perillä ja ihastuin työväentalon koristeluihin. Elonkorjuuteeman mukaisesti näyttelyhäkit oli somistettu pihjajan- ja omenapuunoksilla ja kaiken lisäksi kaneille oli tehty oma buffetti täynnä omenia, salaattia ja porkkanaa.

Tänään oli ainoastaan Loten ulkomuotoarvostelu ja yllätykseksi tuomariksi sattui sama, jolta Lotte on bongannut kaksi aikaisempaa sertifikaattiaan. Tällä kertaa pisteitä ropsahti 94,5, puoli pistettä vajaa sertifikaatista ja FIN MVA- tittelistä. Lotte oli rotunsa paras ja sai lisäksi kunniamaininnan.

Kävimme etsimässä ruokakauppaa, mutta saavuttuamme Kylmäkosken keskustaan huomasimme, että pankki, ravintola, A'la carte grilli, kampaamo ja K- market olivat kaikki suljettuja. A'la carte grilli näytti kuitenkin avaavan hetken kuluttua ja jäimme odottelemaan sitä vatsat muristen. Pappoja kertyi vähitellen oven eteen jonoksi asti. Söin metsästäjänleikkeen tavattoman herkullisilla vohveliperunoilla.

Ilta meni kaneja hypyttäessä ja nukkumapaikkaa väsätessä tuomaripöytien alle.

Ei kommentteja: